MC-Resa längs Pan American Highway

Anders Wigh och Tommy Holmqvist är två medelålders män från Linköping som hösten 2008 reste längs hela Amerikanska kontinenten på varsin motorcykel.

Idén var ursprungligen Anders men Tommy var inte sen att haka på när det hela kom på tal.

Varför just Pan American Highway undrar givetvis de flesta och det enkla svaret är tja, varför inte. Om man nu skall göra en riktigt äventyrlig resa så varför inte söka den mest ultimata bland dem alla. Resan gick från norr till söder längs hela amerikanska kontinenten en resa på totalt 3 408 mil.

Vi startade 9 Augusti med att ta en fraktbåt från Göteborg till England för att därifrån ta oss och motorcyklarna till Alaska. Väl framme i Alaska åkte vi så långt norrut det gick till ett samhälle som heter Prudhoe bay för att därifrån börja vår resa till Eldslandet i Chile. Hem tog vi oss via Buenos Aries i Argentina veckan innan Jul.

Motorcyklar vi åkte på var ett par standard BMW R1200GS utan några andra modifieringar annat än att vi skruvat på ett par aluminiumväskor från Jesse Luggage.

Vår resa är sponsrad av:

Emailadress: panamerican@peps.se

 

 

Bloggar

Vår resa har dokumenterats i varsin ocensurerad blog som ni har länkarna till nedan. Läs om våra uppleverlser under den 3408 mil långa resan.

Tommy´s Blog

Anders Blog

 

Länkar

Wikipedia - Pan American Highway

Odd Fellows - 112 Folkungaträdet

Karta

Titta på var vi planerer att åka klicka på "Visa större karta" för att zooma in.


Visa större karta