På väg till Portugal etapp tre - Tyskland och Holland 31/8 - 2/9


Första dagen 31 Augusti

Nu ni försöker Lotta fixa så att Tommy får svänga lika kurvigt som hon fick i går men Tji. Alla vägar åt det hållet vi ska är stora och ganska raka. Det här kommer bli en långkörar dag. Vi tar oss mot Tyskland, ett land som jag märker att Tommy inte gillar. Nu skall vi fort fort vidare. Gränsen passeras med full fart men sen blir det stopp på en mack för att få mig att tiga, Nu kostade jag 2,35 Euro/ liter. Ja, ja jag kostar en hel del men det är jag värd säger dom, Efter det blev det stop vid ett konstigt hus. Det kallas visst Border shop. Undrar vad dom gjorde där inne? Säkert inte billigare än att fylla min mage. Vad klagar dom på??? Det tog lång tid och ännu mer att kånka på för mig. Medan jag funderade på hur detta skull gå till så satt dom bara där och åt sin lunch i godan ro.

Påt igen, full gas och ut på Autobahn. Lite retligt när dom där små ettriga fyrhjulade sakerna bara swischade förbi så att det gungade i karossen. Tur att det fanns en fil för oss lite välväxta.

I Hamburg fick jag verkligen se hur många långtradare det finns ute på vägarna. De 2 innersta filerna köades med diversrse konstiga storheter. Tommy körde mig i en fil för småknattar för jag är ju en personbil även om jag väger 3 850 kg. konstiga regler för husbilar.

Nu hade mina ägare fått nog så straxt innan Bremen, Heseldorf, stannade vi för natten. Vilket ställe! Vi fick välja vilken plats vi ville för vi var ensamma på hela stället. Åh vad jag kunde sträcka ut och känna att jag njöt. Det bästa var att dom hittade en hundhage full med tennisbollar så mina fyrfota kompisar fick roa sig utan att trampa mig på tårna. PhuuuAndra dagen 1 September

I dag var dom lata, det skulle durchas mm men även jag fick en putsning med ren framruta och lysen så nu kan jag se lite igen. Dom där människorna hade bestämt att köra varsin dag men problemet var att den som körde somnade efter middagen så nu har dom hittat på att köra för eller eftermiddag. Tommy startar, Raka vägar, mest motorvägar igen för honom. Han har det lätt han eller har Lotta det lätt med kartan?

Nu kom vi till gränsen till Holland, Alla inne i mig önskade varandra välkomna hit men jag märkte inte ett dugg. Kanske det for vi förbi en lite skyl, det var allt. Nu har vi altså kommit till kanalerna land och det märktes. Vi for över vatten, under vatten bredvid vatten med båtar i jämnhöjd. Ganska trevlig faktiskt. Platt och skönt, inte en massa stånk uppför backar. Lunchpausen blev på en lite tråkig parkering och lika tråkigt var det nog för dom inneboende att äta sallad igen så nu måste det nog handlas vilken dag som helt. IGEN. Nu var det ju Tommy som bestämde och Lotta som körde. Kurvigt, smalt, så att alla saker ramlade i mig. Ja, ja så farligt var det inte, Kylen åkte upp så att räkosten hamnade på golvet, kastrullerna bytte plats men det där ganska kul att få busa lite. Dom kan ju låsa mig men det har dom tydligen inte hajjat. Hi hi.

Första ställplatsen Tommy hittar var full men det var nog bra, tänk om dom glömt handbromsen och jag hamnat i kanalen! Nu kom dom till Zürish med mig. Nä, nä inte i den Zürish utan en liten by i Holland med jätte vallar mot havet så mina fyrfota vänner fick spelet efter att åkt så länge och rusade runt på vallarna i full fart. Byn var så gott som öde, alla hus tomma men Lotta berättade i fantasin för mig att här låg Banken, frissan, pubben, hotellet, sjukstugan. Allt fanns liksom kvar med husen var tomma. Spökligt men spännande, man kunde drömma om hur det varit förr i tiden. Jag står i alla fall bra för 6,50 Euro om bara inte Vilda rusar ut och nockat en cyklist så han gjorde en stor kullerbytta i luften och det kan komma efterräkningar av det så verkar det tryggt. God natt.

Tredje Dagen 2 September


Det var Lotta som startade med att köra till Alkmaar. Jag parkerades i ett villaområde en bit från centrum för de hittade ingen plats i centrum där de kunde parkera för jag är lite för reslig med mina tre meter.De kom tillbaka och pratade om män med vaggor som halvsprang fram och tillbaka med en massa ostar på. Allt syndes helt planlöst men såg festligt ut i alla fall.

Lotta tog en ostpaus verkar det som. 


Något de också pratade om var en massa kanaler.

Sýnd att jag bara får stå och vänta. Hem kom de med med en massa mat igen som de fyllde kylen med de var rätt så pratglada och tydligen hade de ätit lunch som de köpt på en affär på ett torg i stan. Tommy körde mej i eftermiddag det var rätt så tråkiga vägar men stora upp till femfiliga motorvägar innan vi kom in på mindre vägar men där var det köer i ställer. Tommy och Lotta höll humöret uppe med musik och vid ett stopp där det stog poliser var det en kvinlig polis som dansade med i Tommy och Lottas svängiga rock musik kul med glada människor. .GPS,en var inställd på en camping i Visschesoek men den var det full så vi hamnade i Schrendijke i ställer, om det är någon som förstår vad namnen betyder så får de gärna höra av sig. Jag fattar inte ett dyft! OM allt går som planerat kommer vi att passera gränsen till Belgien i morgon. Nu sitter de där människorna och försöker komma ihåg namnet på olika ställen de varit på, de är bägge är lika urusla på att komma ihåg namn. Hoppas de hittar hem!!!