På väg till Portugal etapp fem - Spanien/Portugal 9/9- 10/9


Första dagen 9/9

Mil efter mil efter mil, Nu märks det att Tommy vill hem, Det var mest motorväg och man blir rätt trött i däcken av att bara rulla och rulla det är mycket tråkigt också, gäsp. Det är tur att det finns hundar med som behöver rastas och Lotta är noga med att det rastas och äts lunch. Skönt att få kyla ner motorn lite och vila hjullagren. Hela dagen var bara köra och vi avverkade Spanien på en dag. Det var Tommy som hade pratat en massa om att det bara var platt i Spanien men Lotta håller inte med, lite kullar var det.


Vi stoppade först inne i Portugal och byn Terrugem. De parkerade mej bland en massa nersågade träd med en kåkstad och tjurfäktningsarena som grannar. Skylten sa att det var en plats för mej och mina husbilskompisar men något var fel. Lite senare pratade Tommy och Lotta med trädfällarna som inte ville att jag skulle stå just där dom ville utan de fick flytta mej. Men nu fick vi svaren varför träden hade sågats ner. Det är oväder på väg och sist det blåste hårt så ramlade träd och grenar ner på de husbilar som stod där. Bra att jag slipper det i alla fall.Andra dagen den 10/9


I dag var det bara en liten bit kvar på vår resa till Algarve I Portugal. Trotts detta var det tre stopp på vägen efter timmar på fina slingriga vägar genom Portugal, Tommy och Lotta höll fast vid att inte åka betalvägar, Första stoppet var på en Biergarden, varför det nu var nödvändigtvar nödvändigt övergår mitt förstånd men Tommy pratade så entusiastiskt om att det där fanns en slaktare som var den bästa i Algarve. Låter lite överdrivet men om den var 25% så bra som Tommy sagt så var det nog värt stoppet. Andra stoppet var jobbigare. Nu skulle det handlas en massa mat och annat plock som behövdes när vi kommit fram. Butiken som vi stannade utanför var helt ny för Tommy så det tog väldigt lång tid. Medans Tommy hadlade fick jag, hundarna och Lotta stå ute i värmen, 34 grader, och vänta och vänta och vänta. Det var nära att Lotta bokade en resa hem för det där gillade hon inte vara. Tommy kom ut till slut men inte var det något hjärtligt välkomnande han fick, inte från nån av oss. Sista stoppet var vid Tommys brevlåda där han fick ut kilovis med post.

Nu står jag på uppfarten hundratals kilo lättare efter att Lotta lastat ut allt de hade med sig och det känns riktigt skönt med vila efter sjutton dagar och nästan 400 mils slit. Lotta och Tommy festar med god grillmiddag i skymningen och jag fick en klapp på motorhuven. 


Nu hoppas jag att det blir nya äventyr framöver för vi har haft det riktigt trevligt och då lovar jag att skriva om det.

.