På väg till Portugal. Etapp ett - Sverige 24/8 - 28/8


Första dagen 25,e Augusti

Nu är de galna på riktigt vi skulle starta på lördag den 27 augusti men den lasta mej full med saker överallt och jag menar, överallt och så startade vi den 25,.e i stället, hmmm. Nu klagar jag inte så mycket, jag har stått still i 5 dagar för att få en ny taklucka, backkamera och storstädning. Känner mej som den queen jag är. Vi kom iväg lite sent för att ta oss till Askersund, redan efter 30 minuters körning var det stopp, kö på E 18 vid Enköping, Tommy tyckte han var smart så han vek av en avfart tidigare än var Lotta hade tänkt och så hamnade vi i en ny kö inne i Enköping därför att Tommy inte var den enda som trodde han var smart mitt i allt detta fick GPS:en spelet och det tog lång tid innan tjatandet om "gör en U-sväng", "kör vänster/ höger här" eller "återvänd till färdvägen" slutade. Efter Snurrandet i Enköping var avklarat kom vi vidare. 

Vi var inte framme förrän klockan halv åtta och det snurrades runt igen till olika ställen där det stod skyltar som Tommy och Lotta försökte tolka men till sist hamnade vi på en grusplan bredvid en landsväg där det brummar fram en massa stora bröder till mig, Tommy och Lotta kallar dom j....a långtradare. 

Ungefär 15 minuter efter att vi startat började Tommy klaga på att han nog var lite hungring . Vilket betydde att den hamburgare med bröd som de hade tänkt att äta var mycket efterlängtad. Lotta sa att hon skulle börja steka dom medans Tommy rastade hundarna. Han blev lite konfundera när det inte var något i stekpanna utan bara en Lotta rev runt i hela mej för att försöka komma på var dem var lagda. Tommy tog vid och letade på samma platser igen (de är inte kloka de där människorna) . Till slut var Lotta tvungen att ringa en vän som fick ta sig till hennes lägenhet för kolla om hambugarna kunde vara kvar hemma och mycket riktigt där var dom. Dom fick äta ravioli i stället, inte riktigt vad dom tänkt sig. 

 

Andra dagen 26,e Augusti

Phu var människor är jobbiga, Tommy och Lotta snurrade runt och kunde 

inte sova på hela natten så mina fjädringar fick jobba riktigt hårt, Ingen vila här inte! Tidigt bar det av mot Karlsborg, Där fick jag stå i flera timmar och titta på en hög mur, hur roligt är det? Dom berättade senare att det var en häftig borg som innehöll en hel stad för att sveriges kungliga skulle kunna bo där i orostider. Inte nog med det, Vi körde bara ca fem minuter innan det var stopp igen. Denna gång lämnade de hundarna kvar hos mej medan de var och handlade och det var inte lite de drog hem. Kylskåpet står i alla hörn och det går inte att öppna dörren utan att hälften ramlar ut. Vi skulle ha vägt mej på vägen men vågen var trasig så jag får inte veta hur mycket jag har gått upp i vikt under min tid i deras ägo. Till sist har jag nu fått vila hjulen på Breviks camping utanför Hjo. Nu var det bråttom att få ut markisen för regnet kom snabbt så nu har jag blivit lite hallt. Ena stödbenet till markisen gick sönder men vad får man inte offra för att slippa ha blöta hundar inomhus. Efter en stunds regnande blev det uppehåll och dom stack äntligen iväg på en hundpromenad längs Vätterns stränder. Skönt! Det finns en massa raggare med konstiga båtar på campingen som ska ut och fiskat kräftor i natt. Lite synd att båtar inte pratar samma dialekt som jag. Skulle var gott med en kräfta.

 

Tredje dagen 27,e Augusti

Tommy och Lotta är allt lite långsamma på mornarna, vi lämnade Brevik ganska sent.  Vi var på väg till Tommy kompisar Ingemar och Anna-Karin i Skövde. De är nya bekanskaper för mej och Lotta men de var trevliga i alla fall mot Tommy och Lotta. Mej lämnade de ute på gatan och där fick jag stå i regnet medan de var ute på stan, där det var en matfestival. Efter det försvann de in i huset igen och där stod jag tills det vara dag att lägga sig, då passar det att komma tillbaka. 

 

Fjärde dagen 28,e Augusti

Samma visa igen! Tommy och Lotta försvann in i huset för att sedan GÅ en lång promenad. Undrar varför de har skaffat mej?

Nåväl efter ett tag kopplade de ur elen och det bar äntligen av mot första etappens mål Göteborg. Jag med lite knorrande mage för det var nästan ingen diesel kvar i tanken och som tur var förstod Lotta det och svängde av vägen ganska snart, men du!  Vad jag fick jobba för att få mina så välförtjänta dieseldroppar. Macken eller snarare pumpen låg flera kilometer bort på ett industriområde. Med ny fräcsh diesel i tanken var det med iver det bar av mot Göteborg igen, men va? stopp igen och den här gången i Borås där Tommy köpte ytterligare en teknikpryl för att få igång min TV. I Göteborg ställde de upp mej nere vid hamnen där vi stod nära färjan till Fredrikshamn som vi ska ta i morgon. Tänk nu bär det äntligen av ut i Europa och alla äventyr. Det som oroar mej är att de där människorna inte verkar ha planerat någonting mer än att de ska vara i Portugal den 10,e September så vad det blir för äventyr är det ingen som vet.