På väg till Portugal. Etapp två - Danmark 29/8 - 30/8


Första dagen 29,e August

Det blev en frenetisk aktivitet klockan halv åtta. Tydligen hade Tommys klocka slutat fungera så väckningen hade inte fiungerat. De fick mycket bråttom och Tommy störtade ut yrvaket med två förvånade hundar efter sig. Nu fixade det sig ganska bra, Vi kom med färjan som planerat men innan dess så klistrade Tommy på två klibbiga märken på luckan till gastuberna, blä vad äckligt. De var tydligen rädda för att jag skulle explodera eller något.

Igen blev jag lämnad själv men den här gången fick jag sällskap med en del trevliga husbilar och vi hade en hel del att prata om.  Jag som varit ute på vägarna i sjutton år hade mycket att berätta för ungdomarna men vi blev snart överröstade av en massa nervösa bilar som började tuta och tjuta så fort båten började röra på sig och så höll det på heeela resan, det var en massa ýnk och tjut och tut från de där bortskämda bilarna. Att de inte ens klara att en liten gungig båtresa! De sa att de hade något larm installerade och att de blivit ängsliga för att det det gungade en del. Fjantar!!!.

Vi kom till Fredikshamn i tid och Tommy körde mej upp mot Skagen vi stannade till i fiskebyn Strandby. Mysig och ett mycket trevligt stopp. Väl i Skagen blev det ett förfärligt körande fram och tillbaka innan vi till slut stannade vid en livsmedelaffär och efter ytterligare snurrande en fiskeaffär där Tommy och Loitta stolt kom ut bärande på en påse räkor.

Natten tillbringade vi på Campingen Grenen strand. Lyx för en husbil även Tommy och Lotta som berömde stället. 475:- natten.


Andra dagen 30 Augusti.

Första anhalten för dagen var Grenen, platsen där Skagerack och Kattegatt möts. Viken sida som var vilken kom de aldrig överens om. Det hade nog varit häftigt att se när vågorna bryts när de två haven möts. Det blev en del mil i dag, ungefär trettio stycke.. Tommy som i dag ansvarade för vägvalet styrde ut Lotta till yttersta västkusten och vi passaerade en del mycket vackra platser på vägen. Åkte med hav på båda sidor Mmmm. Straxt innan vi var framme för dagen skrek Lotta "vilken krock", bara ca hundra meter framför oss på en raka krockade 5-6 bilar, Bildelar flög åt alla håll. Vi var bland de första fram till olyckan. Tack och lov var det ingen som var allvarligt skada så vi kunde passerade olycksplatsen som den första bilen innan det bar vidare. Vi hamnader till slut på en ställplats i en fiskeby som heter Hvide Sande och jag ser ut över havet från där jag står. Denna natt kostade jag bara 20 Euro så resten la dom på varsin öl i hamnen och mådda gott. Åter igen luktar det fisk från köket, den här gången var det nog rökt lax.

I morgon är det Lotta som bestämmer färdvägen, ska bli kul att se var det bär av.