Portugal hösten-vintern-våren 2022-2023


Efter att ha transporterat dessa fyra individer hela vägen från Sverige till Portugal så placerar dom mej på ett hem för Husbilar och inte har de den goda smaken att kosta på mej en plats inomhus utan jag har hela vintern stått ute i kyla, regn och blåst för blåser gör det här i Portugal. Otacksamt och inte direkt någon uppskattning för allt slit som jag har gått igenom för att ta oss hit. Nåväl ett par gånger har de inte lyckats stå emot min charm och vi har åkt till: Olhao eftersom Tommy har har ett företag där som ska hjälpa honom att göra mej till Portugis i närheten, Vila Nova de Milfontes där jag fick stå medan Tommy tillsammans med hans bror och några kompisar var ute och vandrade, Portimao för att fira Tommys fördelsedag samt Lissabon och Sintra för att Tommy ville visa Lotta några häftiga platser.


Lissabon och Sintra-resan är en historia som är värd att berätta. Det hela började lugn och stilla då Tommy första natten placerade mej på en parkering vid en fantastisk strand på västkusten norr om Vila Nova de Milfontes. Vilken utsikt och vilka maffiga vågor. Efter det var det dags för  Lissabon och vi körde in på campingen i Lissabon som ligger en bit från centrum. Tommy och Lotta var borta lääänge och .när de kom tillbaka var de trötta och slitna jag tror att de tog en öl på camping restaurangen inna de kom till mej. De kom aldrig till Lissabons centrum utan hamnade efter en lång promenad i förorten Belem en bit från centrum men de verkade trots allt ha haft det riktigt trevligt. Dom hade tydligen även varit och smaskat på den i hela värden usedda godaste bakelsen Pasteis de Belem.


Nästa dag var det dags för Sintra. Tommy den dåren skulle ha in mej med min resliga lekamen in i centrala Sintra och jag lovar att stadsplaneringen i den staden var gjort lång innan det fanns så fina och ståtliga husbilar som mej. Vi kom inte runt i kurvorna utan fick köra fram och tillbaka för att komma runt och på några ställen var det trångt att vi alla tre (Tommy, Lotta och Jag) höll andan. Ingen var 100% säker på att vi akulle lyckas men det gick bra ändå, Det märks att Tommy en gång i tiden har kört långtradere, i alla fall tycker han det själv.. Jag undrar om det stämmer för två gånger har han misshandlat min rumpa mor gridstolpen hemma. Det har svidit ordentligt men Lotta har räddat situationen när hom limmat ihop alla lösa delar som sen Tommy fick laga bakifrån med båtplast. Ger mig sjuttton på att han var snällare mot sina båtar men samtidigt varför kunde han fixamina skador om han inte var van?  Hmmm


Tommy lyckades inte hitta något bra ställe att placera mej på så vi drog vidare till Mafra och Nacare. Mafra är ett enormt jaktslott. Tommy hävdar att slottet är större än jaktmarkerna och Lotta var benägen att hålla med. En av de häftigaste rummen i slottet är det enorma biblioteket. De måste ha varit oerhört belästa på 1600-1700 talet. Det fanns även en katedral och ett sjukhus i slottet. det som var mest förunderligt var att det var exakt 232 meter mellan kungens och drottningens sängar. Tommy undrade mycket över hur dom fick till det. Nasare är den plast på jorden där de högsta surfingvågorna finns. Jag vet inte riktigt? Såg jag några speciellt höga vågor? Antingen luras dom eller så var det ovanligt lugnt denna dag.


Natten tillbringade vi norr om Mafra granne med ett miniputtland väldigt fint och mycket gratis..


Tommy och Lotta har kostat på mig en hel del under vintern. Dels har det pågått en del aktiviteter att få mej till Portugis. Jag har inte varit direkt sammarbetsvillig. Först så gömde jag chassinumret långt under golvet på passagerarsidan men Tommy kom på mej och skruvade loss hyllor, paneler och golv och till slut gav jag upp och han fick se det. Det andra Portugisiska  besiktingen var intresserad av var motornumrert. Här fixade jag till det genon att rosta till mej så att det inte gick att läsa samt se till att det var nåstan två meter in så att det inte gick att göra rent men FIAT de svikarna skvallrade till Tommy vilken motor jag hade när de tillverkade mej.JAg har ännu inte blivit Protugis ha ha så nu måste dom besiktiga mig både i Portugal och i Sverige. Lite ska dom få jobba i alla fall.

Tommy har också fixat till mej inför resan upp till Sverige och jag har fått ny olja och bytta hjullager så nu rullar jag på lätt och fint utan att väsnas igen igen.