Till Sverige 2023 Etapp 4, 30/5-3/6 

Dag ett tisdagen den 30/5

Vilket svek, jag kan inte tro att det är sant…. Tommy och Lotta har tröttnat på att köra mej och har ovanför mitt huvud tagit beslutet att ha en vilodag. Vad betyder det tror du, jo att det ska jäktas som bara den för att komma fram till en camping vid Gardasjön som ska var såå fin, ekologisk och allt mellan olivträd samt vinrankor. Jag har fått slita som bara den hela dagen med att stressa fram på motorvägar tillsammans med oändligt antal långtradare, det är mer långtradare än bilar och de liksom är så tröga när pigga jag kommer susande ifatt dom. Några av dom får för sig att i snigeltempo köra om sina kompisar och det tar sååå lång tid innan de svänger av igen. Nu hämnas jag genom att börja dricka igen och jag sörplar i mej extra mycket diesel när de är så här. Till det kommer att de får betala en massa pengar för att åka på de här vägarna och det är bara rätt åt dom.

Vet ni va, när de kom fram så var campingen som Tommy bestämt att de skulle vara på fullt så vi åkte till en ”vanlig” camping där de ställde upp mej på en kanonplats med utsikt över sjön och allt. Grannen åkte runt i en vit, fin, ny Porsche så jag kände mej som en ungdom igen. Vi tyska bilar ska hålla ihop tycker jag, Nåväl jag är i alla fall halvt tysk och det var inga problem att språka med honom och du kan tro att han blev imponerad när jag berättade att jag körde på Monacos F1 bana i går. Innan dagen var över kom det regn och åska över sjön. Det var riktigt uppfriskande och min markis var ordentligt fastsurrad så det var liksom bara skönt. Tommy, Lotta och hundarna satt ute och tittade på spektaklet. Det är rätt imponerande när vädrets makter spänner musklerna lite.

 

Dag två onsdagen den 31/5

Det var i dag det skulle vara vilodag och vad händer då!!! Jo det ska promeneras låångt, handlas låångt bort och lilla söta jag får bara stå där i solen och bli blekt, nåväl jag är ju redan vit med någon solbränna blir det i alla fall inte. Min undran är i alla fall om det kan kallas vila när de går runt hela dagarna. Jag vet i alla fall två som inte tycker det och det är Vilda och Zune. I alla fall Zune protesterar genom att bara sätta sig och titta oförstående på Lotta och Tommy, Vilda är ju som hon är och är precis tvärt om, hon ska bara fram, fram, fram hela tiden. Tommy fick för sig att bjuda Lotta på middag på kvällen och den här gången fick jag i alla fall sällskap av Vilda och Zune när de var borta. Eller sällskap och sällskap, de låg mest hela tiden och sov och SNARKADE. Ja jag vet att jag låter gnällig men jag tycker att jag har rätt till det när de nu inte vill vara med mej på en hel dag.

De kom tillbaka framåt natten och vara ganska fnittriga jag vet inte riktigt hur de fungerar de där ibland och då oftast på dagarna sitter de lite tysta och det vanligaste ordet de säger är ”va” eftersom de hör lite dåligt båda två men se det problemet finns inte på kvällarna då de hör perfekt och pratar på och skrattar en hel del?????

 

Dag tre torsdagen den 1/6

Vet ni vad nu har de tagit ett till beslut ovanför mina huvuden igen och bestämt sig att vi ska ha en vilodag till. Hur kan de göra så mot mej och hur kan de bara komma på tanken att inte köra runt med mej hela tiden. Tycker att det är lite otacksamt. Den här gången styrde de mej till Venedig och det vara bara en kort bit dit så vi var framme till vad människor kallar lunchtid. Redan på eftermiddagen blev jag brädad av ett annat fordon jag tror att de kallas båtar och åker runt på sina magar i vattnet de har inte ens hjul. Med en sådan åkte de in till Venedig och var borta till sent på kvällen. Vilda och Zune kollapsade med en suck och rörde sig inte på hela natten. De har tydligen gått massor och nu börjar till och med Lotta förstå att på vilodagar ska man vila för hon har fått riktigt ont i sina knän. Men trotts detta har de tydligen haft det magiskt bra och strosat runt i trånga gränder och över en massa kanaler och sett S:t Markusplatsen och fotat Suckarnas bro och andra broar som Tommy och Lotta inte vet namnet på och tittat på gondoler och andra båtar och drucket öl (Tommy) och ett glas Vin (Lotta) och suttit på en mur vid en kanal och druckit Aperol Splitz och sjungit på ”oh en sån natt vilken underbar natt” ni vet den man spelar på Kalle Anka på Julafton efter att Lady och Lufsen har käkat Spagetti och massor med Frikadeller som de petar runt med näsan och äter samma spagetti ”tråd”. Ja just det, de hade det magiskt bra.

 

Dag fyra fredagen den 2/6

Så var man ställd på en camping igen och den här gången under ett stort träd som släpper ifrån sej en smetig massa som lägger sig över allt, Under natten lät det som det regnade på mitt tak. Fy vad äckligt och inte gör de något åt det utan tvättade bara min vindruta och torkade av stolar och bord. Att resten av mej är inte går att ta på utan att man liksom fastnar.

Efter lunchen drog Tommy och Lotta till Venedig igen för att guppa runt i en båt de kallade Gondol. De var helt lyriska efter båtturen och det vara bara jag som inte vara med, Till och med Vilda och Zune var med. de hann även göra en sak som ska göras i Italien och då främst Venedig, äta glass. Jag vet inte om det är allmänt spritt eller ett påhitt av Tommy. De kom hem sent men var lite besvikna över att de inte fått någon Aperol Splitz på baren de besökte i går, för den var stängd. Nåväl de kompenserade det hela med att dricka en sådan på baren på campingen i stället, mitt i natten.

 

Dag fem lördagen den 3/6

Äntligen händer det något igen. Jag styrdes mot Slovenien Husbiltillverkaren Adrias hemland vilket kändes som en ära. När vi väl lämnat Italien styrde Lotta in mej i obygden. Vägarna på landsbygden här är smala, slingriga och den vi åkte på klättrade på bergssidorna i Dinariska Alperna. Det var härligtnatt åka bland alla vackra trädgårdar, undrar om dom har haft rabatt på rosor här för det är fullt av dom. Vacert. Efter nästan fem timmar styrde vi in till Ljubljana,. Sloveninens huvud stad Dena stad  är en av Europas minska huvudstäder med runt 280 000 invånare. Det finns ju bara 2 miljoner invånare i hela landet så det kunde knappast bli fler boende i staden. Jag parkerades ganska centralt på en redan när vi kom överfull ställplats och Tommy var snabbt framme och snodde det sista eluttaget och för att få elen till mej var han tvungen att koppla ihop tre förlängningskablar.

Tommy och Lotta tillsammans med Vilda och Zune drog till Centrum. Zune under vilda protester då han tröttnat på allt promenerande. Det ska ha varit riktigt fint med en liten å som gick igenom centrala staden på en av broarna hängde det massor av hänglås som kärlekspar satt upp för att visa sin kärlek till varandra. Det var så fult så det blev snyggt .Det var också någon spesiell dag här, många barn var aktiverade med olika roliga saker så det var full rulle på allt folk. Gamla fina hus kantade stadens gator och allt var så fint och mysigt.

Vistelsen i staden avslutades med att äta sig mätta  på Puffy pannkakor som är ett måste i den här staden. Små, små pannkakor som man ringlade söta såser över, typ Nutella och sen lite godis som topping. Sune och Vilda gillade dom skarpt..

Nu sitter de och skriver min berättelse och tittar på TV4Play.samtidigt.Jag undrar vad som kommer att hända i morgon.